Don't you Shiver?Oj vad unga
Oj vad duktiga

Sms

Igår när fanny, malin och daniela var här så pratade vi om sms eller nått sånt .. Och vi kom fram till att jag får färre sms om dagen, om man jämför med Daniela som får typ 500 sms per dag. I alla fall så vibrerade min mobil helt plötsligt och jag blev jätteglad (hehe tönt) men när jag ser vem smset var från var det inte lika kul. Det var ju danni som smsade när hon satt en halv meter ifrån mig. Snacka om fail, jag vet inte hur länge jag skrattade åt det.

miljön påverkar barnen

I bilen hem från stan/kyrkan så gav linnea mig en gåta.
"Vad är det som simmar under vattnet?"
"eehh.. fisk?"
"ISBJÖRN! :)"
Jag började nästan gråta :(

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS NU!!!:


Save our world.

anti klimax

Var på adventsgudstjänst idag. Har blivit lite tradition, även om jag har slutat i kören. Samma sånger som det har varit varje år i kanske tio år nu. Underbart, I love it. Varje gång äre också adventsfika i kyrksalen en trappa ner. Består alltid av världens största och saftigaste lussekatter och pepparkakor. Men. Idag var det verkligen en let down. Bullarna var normalstora (små) och torra o hårda. Usch säger jag. Verkar som att de bytt leverantör. Alltså inte längre Jalles. :(

Release meeee


Förresten ..

.. Min mobil håller på att dö. Den funkar inte för tillfället. Förlåt om nån försökt nå mig!

Första advent
Mamma mia

Nu på kvällen var mina underbara vänner här och såg mamma mia. Gud vad jag älskar den filmen, jag är helt kär i den. Men vi har ganska delade åsikter om man säger så. Jag och Danni verkligen älskar filmen, Malin tycker att den är fett gay och Fanny är kär i Pierce Brosnan som förövrigt spelade James bond i fyra av filmerna. Men det är alltid lika mysigt med vänner.Måste verkligen rekommendera er alla att se mamma mia. Det är den bästa filmen någonsin. Man blir så himla lycklig. Och Meryl Streep är bäst, hon är femtionio (hade fått för mig att hon var 62) och ser ut att vara fyrtio. Sån framtid skulle jag också vilja ha ..

Kärleksbarnet

Förresten så var jag på bibloteket idag. I kallhäll. Har ni någonsin vart där så vet ni att det är den tråkigaste platsen på hela jordklotet. I alla fall så fixade jag ett biblotekskort och lånade Kärleksbarnet av Doris Lessing, som är förra årets nobelpristagare i litteratur.  Nu kommer Christian bli glad. Puss.Cookie dough christmas edition och drivpedia

Heeej !
Varför finns inte b&j's cookie dough x-mas edition med typ pepparkaksdeg???????????
Kolla in driv-pedia! psykopledin  hillarious

Mamma har satt upp advetsljusstakarna !!!!!!!!!!!<3333333333333333

Jul i vårt hus

Imorgon är det första advent och det börjar verkligen kännas som om julen närmar sig med stormsteg. Idag var jag och mamma på bauhaus och köpte julpynt. Vi köpte jättefina stjärnor som vi ska ha i våra fönster och även lite grejer till vår gran. Jag älskar när jag får bestämma! Haha. Sen så åt jag den första lussebullen för i år också. Åh, snart äre verkligen jul <3


Små Einsteins

Dagens andra avsnitt av Små einsteins och jag sitter fortfarande och lyder de små animerade glinen när de säger "slå händerna på knäna i takt! ALLEGRO!!!"
shaise..

Haha har hjälpt mamma med korsord. Det var typ tre ord hon bara inte kunde!! Hon ba julia !! "ser framtiden i svart??!" Jag ba "men eeh dystopi DAAH" hon ba skreeek o tjooaa !!
haha :) Tänk att jag fick ut något av 1984 trots allt!


Pepparkaksbak!

Har bakat pepparkakor i nån timma nu med linnea! Mår lite halvdåligt eftersom jag kör på "en pepparkaka på plåten=en degklump till julia"..
Tyvärr inga bilder, eftersom min kamera e paj och batteriet var mobbat på andra. Mamma tog några fula bilder dock med sin mobil. Ska nog fortsätta göra några till sen.
Har ni börjar julestöka?

JAG <3 TOON DISNEY!

ÅÅÅÅÅH vad jag blev glad igår när jag såg att vi hade fått disney channel, toon disney och playhouse disney! Men idag blev jag om möjligt ännu gladare. När jag o linnea slog på toon disney imorse!! DE SPELAR ALLA KLASSIKER !!!!!!!!
Nyss vare Luftens Hjältar, nu är det Goof Troop och sen Hos musse och SEN ÄR DET QUACK PACK!!!!
JAG ÄR LYCKLIG !! JAG ÄLSKAR TOON DISNEY !!!!!! GÖR DET NI MED! :D :D :D Idag blire kolla på toon disney hela dan säger jag bara !!!! ÅÅååååh varje dag kör de typ 10 klassiska filmer! Igår var det fula ankungen och den där när kalle jobbar på hotell ! åh jag blir så glad i själen! Och så ser jag att amanda igår skrev att hon älskar disney. Det gör jag med, och ååhhhh toon disney är en kanal som är till för oss 89-95:or!
<333333333333333333333333

Jag är svag för disenyGud vad jag älskar disneyfilmer (och astrid lindgren filmer och allt annat töntigt som man älskade när man var typ sex år)

Bamboo Palace

Okej, ser att det är mycket om idol här i bloggen. Jag missade programmet eftersom att jag var i stan på en liten återträff med några från min gamla gympagrupp. Det var jättemysigt och verkligen alldeles för länge sen. Vi åt i alla fall middag på en kinesisk restaurang på kungsgatan - Bamboo Palace. Kan verkligen rekomendera den restaurangen. Det var väldigt god mat och man fick otroligt mycket. Jag är mätt som aldrig förr. Men vi hade riktigt trevligt och skrattade hur mycket som helst. Var sjukt längesen jag träffade alla, hoppas det blir snart igen <3(Systrarna Hermansson)

Vad skulle man göra utan Lelle? Jag har en sak att medela till er alla: Jag är inte den enda som är blåst på detta jordklot, Linnea är det också. Hon är nästan osmartare än mig, hur det än är möjligt. Och detta är trots att  hon har "gått och blivit smart". Haha.


PALLA AFTONBLADET

DE HAR SKRIVIT OM FULA FJORTISENS UTBROTT SNÄLLA JAG SKA HÅLLA ETT SVENSKTAL OM DET HÄR PÅ FREDAG !
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3882416.ab

ASSÅ BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJSSSSSSSS

ALLA VILL DÖAsså jag vill slå dig hårt patetiska mongofjortis. läs linneas liveupptagning från min o hennes konversation. Shaise.

STARKT HAT

ASSÅ SÅG NI MONGOTJEJEN SOM FICK RÅÅÅÅDAMP30000000000 PÅ IDOL NÄR JOHAN PALM SJÖNG "FÖR HENNE" ASSÅ JAG OCH MAMMA SVIMMADE ASSÅ VILL BARA SLÅ HENNE CP BAAAAAAAARNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN:@:@:@:@:@:@ FULA FJORTIS INGEN VILL HA DIG HÄR! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BG fun

Idag när louise stod o kollade våra veckoreflektioner så hittade jag o linnea en fin dikt som vi började läsa, varannan vers var. Lite längre in i dikten började vi inse att det var en sjuk mördardikt haha men fyy vad vi garvade. jag ba sprang runt o grät o kissade på mig och hela BGn var äntligen samlad som en lycklig familj.
Läs hela. Infinn dig i julstämningen!

10 små tomtar

Midvinternattens köld är svår
Tio små tomtar i djupsnö går
Rävsax gömd under skynke vitt
Knipsar Nisse av på mitt
Livsandar snabbt för honom tryter
Snart i eget blod han flyter


Nio små tomtar i midnattstimma
Traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen


Utanför dörren står gröten och ångar
Åtta nissars intresse den fångar
Under stigande hunger fatet de nalkar
En stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar sig blöt
Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt


Många springor stugan har
Där sju tomtar in sig tar
Katten som bak dörren ruva
Slukar Nisse med hull och luva
Resterna från tomtehand
Suger Misse av från tand


Sex små nissar mot julbord ila
Snabbt de uppför bordsben kila
När sista tomten över kanten hasa
Han tappar greppet och nedåt rasa
Faller nedåt likt ett lod
Mattan röd av tomteblod


Tomtar fem i väldig iver
Springer runt, ty hungern river
Nisse snubblar på sitt skägg
Faller rätt på knivens egg
Lilla Nisse, stackars saten
Rinner ut i sillsalaten


Fyra nissar festat har på sill
Och nu de törsten släcka vill
Mot glöggen de springer i samlad tropp
Och tar för sig av drycken i varsin kopp
Ner faller Nisse i glögghett hav
Likt skållad mandel hans skinn faller av


Tre små tomtar i granen svingar
Mellan ljus och änglavingar
Nisse sig för nära vågar
Strax han står i ljusan lå
Doftar snart likt vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek


Två små tomtar kring sig tittar
Då en smällkaramell de hittar
Nisse ned på den då hoppar
Men för detta den ej stoppar
I tak, på golv, på gardin med frans
Finns nu Nisses hjärnsubstans


Husbonn' stiger upp i natten
För att kasta lite vatten
Under husbonn's tunga toffla
Nisse blir till krämig våffla
Snön ligger vit lite här och var
Inte en jävla tomte finns kvar!


piiizzaaaa

lycklig blir man när man får bestämma käk. Mamma är och hämtar en vesuvio och tre svea : )

WHY DO WE LIKE PIZZA?
Är det längtan efter amerikan frihet? Eller är vi fixerade vit fett?
Jag tror vi simply gillar god mat

haha rätt åt dom dumma asen

HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH DJURENS RÄTTAKTIVISTER RÅKADE STÄNGA AV VENTILERINGEN I ETT HÖNSHUS NÄR DE SKULLE TYP BEFRIA DOM SÅ DOM KVÄVDES TILL DÖDS HAHAHHAHAHAHAHAH


eenie meenie manii mow


Jag kan sy


 
Kolla vad duktig jag är på att sy. Hehe, den kreativa sidan kom fram. Nej, inte alls egentligen. Jag hade en restuppgift från Falun då jag inte blev klar med denna tröja i syslöjden. Men nu är jag klar! Och jag är faktiskt stolt.

9:45

Idag slutade (åh vad hemskt det låter) min handledare Sandra. Hon är gravid så hon ska gå på mammaledighet, och hinner tyvärr inte tillbaka innan jag slutar grundskolan nästa termin. I alla fall så hade hela klassen, alla tjugoen elever var faktiskt där idag, gömt sig i musiksalen. När Sandra kom genom dörren skrek vi alla surprise och hon blev jätteglad. Vi fikade med pepparkakor och lite allt möjligt som sandra tagit med sig. Det var så himla chill. Vi lekte en lek också, den leken vi lekte i början av sexan. En person står i mitten, och alla andra sitter på stolar runt omkring. Så säger man typ "alla som har syskon" eller nått liknande. Och alla som har syskon byter plats med varandra, och sen är det ju någon som inte hinner sätta sig. Så då är det den personen som får stå i mitten och säga något nytt. Det var faktiskt jättekul. Sen berättade Sandra om sina första intryck av oss och lite minnen. Det får mig att inse hur mycket jag saknar allt. I alla fall, klockan blev halv två och alla skulle gå. Vi kramade sandra och jag började gråta.. Hehe, känslig. Men hon är den bästa läraren någonsin. Jag lovar. Och nu har hon slutat. Skit alltså. Alla mina ph-samtal med henne <3 Åh alltså att man kan bli så ledsen över en lärare är lite konstigt. Jag kan bara tänka mig hur mycket jag kommer gråta på skolavslutningen nästa år.

Men tillbaka till nu. Nu går jag i 9:45, som Christian sa. Det känns inte ett dugg lika bra som 9:5
Men det får väll duga ..

Laborationsrapport 2

Slutsats från senaste labben: Räkost var tyvärr inte lika gott på bokstavskex. Men bra att veta att det passade på riskaka iaf.

Laborationsrapport

28/11 -08, Julia


Räkost på ostriskaka

  

Syfte: Undersöka huruvida bra räkost passar på ostriskaka

Materiel: Ostriskaka från friggs, räkost på tub
Hypotes: Ganska gott. Hur fel kan det bli? Ostriskaka: good, räkost: good 
Genomförande: 
Klämmer ut lite räkost på en ostriskaka och brer ut. Äter och smakar noga

Resultat: Väldigt gott, smakerna blandas i munnen även om själva tuggan var en besvikelse eftersom aromerna kom efter ett par sekunders tuggande.
Slutsats: Att det passar så bra ihop måste bero på att det är en riskaka och ett pålägg. Alla pålägg passar nog på riskaka. Kommer definitivt prova detta igen.


Long longed for

Heej, det var inte igår!
Julia speakin!
Idag tänkte jag filosofera lite över förväntningar, press och dramatisering.
Förväntningar, jul snart. Press, julbetyg snart. Dramatisering, tal idag.
Förväntningar SKA man ha! Ribban ska vara hög och förberedelserna inför jul ska överdrivas. För som alla vet är väntan på rikedomen alltid roligare än när man väl får den. De som inte fattar kan kontakta mig här
Press är negativt på alla sätt. Ärligt talat så arbetar ingen bra under press. Eller jo förresten. Kanske ska ändra det där till "stress". Ingen jobbar bra under stress. Stress suger.
Dramatisering. Ja, varför överdramatiserar vi allt som ska förberedas? Talet idag gick väl helt okej, men jag ville bara lägga mig ner och dö. Nästan då. Vi måste avdramatisera sådana här grejer. Gör det inte till en stor grej. Det är lärarnas fel, och eleverna som triggar varandra. All denna förbaskade prestationsångest! Ta er samman kvinnor och män!

Ville vara lite medmänsklig idag och gick till cecilia. Kom på att hon antagligen sov och så, så jag skrev ett brev och (FÖRSÖKTE) stoppa det i hennes brevinkast. Gick hem, sen smsade hon ja kom! Detta var när jag satt på toa :) Underbar som man är skyndade jag mig tillbaka och sen stod vi o pratade ett tag!

Hörni människor, sluta inte läsa. Snälla, ni är våran typ enda fritid. :P Vi behöver er. Love

Skolan är ju bara för bra

Så här kul kan man ha i arenan en eftermiddag när Christian sitter utanför och tror att man pluggar för fullt .. Haha.


AugustanaLyssna på det häääär
Detta är ackustiskt när det verkligen är som bäst. Åh vad dom är duktiga.

Respektlöshet

För ungefär en timma sen när jag skulle gå från bussen hände det en sak som jag tycker är väldigt r e s p e k t l ö s t. Jag klev av bussen och den började köra iväg, som alltid. Lite längre bort i parken stod tre killar (som jag vet vilka det är) och en av dom slängde iväg en snöboll. Snöbollen gick precis över mitt huvud och träffade bussen. En verkligen stor smäll hördes från en av rutorna. I alla fall .. Bussen stannade, och busschaffören klev ut. Han såg verkligen ledsen ut. Han försökte leta efter de tre killarna, men de sprang iväg. Åh vad jag tyckte synd om honom. Jag verkligen led med honom.

Vad är det med killar och snöbollar? Så onödigt.


Det blev grey's iallafall

Jag såg grey's endå. Det var inte så farligt, förutom att dom skar upp grisar vilket inte var så himla trevligt. Jag vet inte hur många gånger dom upprepade att inget djur kom till skada. Men i alla fall. Samtidigt smsade jag med Julia, aka andra halvan av denna blogg, som alltid under grey's anatomy. Det har blivit nått som bara händer, efter varje trauma kommer eller skickas ett sms. Haha det är faktiskt kul, har blivit som en liten tradition. Men nu ska jag sova! Jag har spanska prov imorgon och behöver helst åtta timmars sömn (vilket det inte kommer bli..) Pusselipuss söta läsare.


Ingen grey's för mig

Dom varnade nyss för starka scener på Grey's Anatomy. Och jag vågar inte kolla. Helt ärligt. Jag är jättekänslig mot blod osv, det vet nog alla som känner mig. Så det är bäst att jag håller mig undan. Idag disikerade sexorna (!!) grishjärtan i skolan. Inte ens det klarade jag av när jag såg vad dom höll på med, men min lillebror (som är en av alla miljontals sexor i min skola) tyckte inte att det var nått speciellt.

Jag: Alltså jakob, såg du dom som disikerade hjärtan idag?
Jakob: Jamen jaaa jag var ju där.
Jag: Va?! Disikerade du?
Jakob: Japp
Jag: Är du seriös?
Jakob: Ja, vi var i grupper så fick vi ett grishjärta. Sen fick vi klippa lite, och dra lite i det.
Jag: Jag vill inte höra mer!
Thank god att jag inte går i sexan


hide and seek


Ehe .. är det redan onsdag?

Alltså oj oj vad dålig jag har blivit dålig på att uppdatera .. Men as i said, i have a life. Nej men helt ärligt nu. Detta är vad jag har att göra DENNA vecka i skolan.

- Redovisa matte steg 27
- Redovisa engelska steg 26
- Skriva och framföra ett tal
- Spanskaprov
- Läsa ungefär 100 sidor religion
- Börja med So uppgift (x2)

Så ja. Vart ska man börja?

Ännu ett hot

jag tycker era sarkastiska kommentarer är ett hot mot mig. :P Ceat, väldigt fint att du tar detta på största allvar, men fanny, don't throw it in my face ! :'(
:D:D:D:D:D:D:D
The debate continues i förra inlägget. KEEP IT UP.

Ö eller kontinent?

Hey babes!
Låt oss reda ut det här en gång för alla. (okej, säkert INGEN annan som tänkt på det här förut. Jag är ju ganska långsökt av mig over all [hihi klädesplaggklädesplagg]..)
Vad avgör om något är en ö eller en kontinent eller ingenting?
Tänkte t ex på Grönland. Världens största ö. Den är större än Australien, ändå är det en ö. Australien är inte en ö. Det är en kontinent typ. Tänkte "aha, det kanske bara kallas ö om det är en koloni eller nåt till ett annat land, eftersom grönland är danmark." Men icke. Island är totally självständigt och är ändå en ö. en Ö. Varför är inte australien en ö? Eller Europa för den delen? Tekniskt sätt är varenda landmassa ö i den beteckningen att det är något som flyter i vattnet.
Australien borde faktiskt räknas som en ö. För jag har ett till argument. Australien är ju egentligen ingen världsdel; det tillhör Oceanien. Och då är ju Australien egentligen en stor ö med massa länder på.
Vad är eran mening om saken?
Från och med nu, alla som läser det här: AUSTRALIEN ÄR EN Ö. Eller så är grönland en kontinent. Välj själva. Vi kan inte längre ha båda.

And I will try to fix youFinaste låten någonsin.
Fix You med Coldplay

SamsonAtt spela piano är sjukt kul! Vi har musik i skolan den här terminen, och jag har hitintills bara spelat gitarr. Gitarr är också kul, men det är ännu roligare med omväxling. Så nu spelar jag och Fanny Samson på piano. Har lärt mig första versen och refrängen bara idag. Och det låter bra! Men sången däremot .. Hehe.


LuciaträningSå här låter det när niorna i kunskapsskolan i spånga har stenseriösa träningar inför lucia.
Killarna imiterar tjejerna. Vi tjejer ska egentligen sjunga "vi tackom nu så gärna, allt för den ljusa stjärnan osv.." men det kanske hörs .. Skulle filmat när vi tjejer imiterade killarna, det lät så mycket bättre. Haha! (videon är dålig, lyssna istället)

Måste bara tillägga att vi tjejer inte sjunger sådär falskt.

what did i just write?

Okej, avsky hästar i all sin ära, men att jag skrev såhär:

kräftan säger: ridningen sög
amanda säger: usch då
amanda säger: varför?
kräftan säger: för jag fick rida den sämsta hästen som försökte döda mig och är totally icke sammarbetsvillig och den är till salu men ingen kommer köpa den för den är dum i huvudet och vi hade bommar så nästa vecka är det hoppning och jag kan inte hoppa den äckliga hästen för finns inget tålamod finns inget samspel och jag fattar inte varför jag fick den dumma klumpen, jag har inte gjort något för att förtjäna den och jag vill typ sluta

Gissa en gång vem jag red. Mm, thats right. Casper ass-per. Fy vad jag led hela lektionen. Dumma häst. Om jag får den nästa vecka åker jag hem.

DH är deperimerande

Coldplay feat Dancing Politicians

Violet Hill.

30 grader i mitt rum

Godmorgon! Åh jag är så utvilad. Gick och la mig tjugo över nio igår ! Helt fantastiskt.
Vaknade halv fem, somnade om, vaknade 06.07 - Tre minuter före klockan. Greeejt!
Är nu redan klar, det går väldigt fort att tvätta sig och klä på sig när man är pigg och glad.
Dock får jag lite ångest när jag ser att Amanda var på Öppet Hus igår och ÄLSKADE det.
Men men, jag pratade lite med Thomas (syo) igår, och det var bra. Han upprepade lite
det han sagt förut, men edlund kom med några fill ins. Jag ska nog inte ens gå beteende :P
Eller jo, antagligen söka ett, dvs värmdö. Sen blire nog sam sam och så lägga till en massa
myskurser. Eller gå sam på viktor rydberg jarlaplan med nån estetisk musiktouch. Men det
får jag vänta och se på. Just nu ska jag fokusera lite på mig själv och leva lite i nuet faktiskt.
Det ägde att sova nästan nio timmar. Särskilt eftersom mitt rum är så varmt och mysigt.
Tror det är typ 30 grader vid min säng, tack bärbara komplement-element. Love the word.
Jobbigt bara när man öppnar dörren och tar ett steg ut i korridoren på färd till toaletten. Heh,
ice ice baby. Härligt att pappa har varit vaken sedan halv sex också, så när jag kom ut ur mitt
skal blev det livat. Han gör just nu frukost till mig. VIlken lyx. Nu ska jag vandra vidare, men ha
det bäst bäst bäst!
Ps, cecilia!! Harry Potter-filmen är klar, men det är långt kvar till premiär. Puss

Beverly Hills

Förut när jag och Malin var mindre (okej vi gick i femman..) så älskade vi tvserien Beverly Hills som gick på trean. Vi missade rent ut sagt aldrig ett endaste avsnitt. Vi kunde springa hem från busshållsplatsen för att inte missa ett avsnitt. Det var som en rutin. Varje eftermiddag var vi hos mig eller Malin och såg på Beverly Hills samtidigt som vi åt mellanmål. Gosh vad jag saknar de tiderna. I alla fall, till syftet med det här inlägget. Nu har dom gjort en ny veriasion av programet som har premiär idag. Min fråga är bara varför?! Varför ska allt som är så orginellt och så förstöras. Jag har inte sett nått av de nya avsnitten, men jag kan ju tänka mig. Låt orginalet vara tack.Kungstensgymnasiet

Jag kom nyss hem från mitt första öppna hus när det gäller gymnasieskolor. Jag var på Kungstensgymnasiet tillsammans med Rebecca S och Helen. Det var jättebra! Åh jag tror att jag är kär i skolan (hur kan man vara kär i en skola?) Nej men helt ärligt nu. Gymnasiet ligger inuti Folkuniversitetet, en jättefin byggnad vid stadsbibloteket/handelshögskolan. Byggnaden är ganska gammal och det hela blir jättemysigt. Stämningen är perfekt. I alla fall så lyssnade vi på lärare och elever som berättade om samhällsprogramet. Dom arbetar ganska mycket i projektform och så tog dom upp en massa mer jag inte orkar skriva om. Lärarna är dessutom jättebra och dom fokuserar rätt mycket på språk. Lärarna i eng/sp/fr/ty är native speakers! I loooove it. Sen så behöver man inte ens välja inriktning förens tvåan. En av tjejerna som vi pratade med hade inte ens bestämt sig vad hon vill gå för inriktning, och det låter asnajs för mig som har väldigt svårt att bestämma mig vad för inrikting jag vill gå. Efter föreläsningen fick vi dessutom en rundtur av en av lärarna i huset. Åh det var så bra.

Ett plus i kanten är att man får dator, två utlandsresor (till england och spanien), gymkort och gratis mat. Kan det bli bättre? Nej jag trodde väl inte det. Jag har hittat min drömskola. Nu gäller det bara att hitta fler skolor som låter intressanta, eftersom att det var hur mycket folk som helst på det öppna huset..


Linda har damp

Linda säger: asså min data gör nåt cp den ba låter typ som en hejarklack utan att jag har nån låt eller nåt på
Julia .. säger: HAHAHA
Linda säger: wtf!!!
Linda säger: asså det slutar inte va fan har den för jävla problem
Julia .. säger: Hahahahaha :'D
Linda säger: det är inte kul

MuggleSam @ YT

Jag har laddat upp de här förut på min egna blogg, och jag gör det igen. Titta på alla. Man fylls med typ glädje och värme, världens gulligaste ungar. Avlider nästan. Linda, sluta säg att de är gay och läskiga.


O'malley en vildkatts kung

Hey love ones
Imorse när jag vaknade kom jag på varför det heter "biggest loser". NU. IDAG. Fyra år senare. Japp.
Jag, Isabell och Max satt och kollade på det i går, och då frågade jag mig och andra varför det heter biggest loser och inte biggest winner, och varför man vill bli den största förloraren. Hmm.
Känner mig som en mycket lyckligare människa när jag nu är i ljuset och vet vad namnet betyder. Biggest loser. LOSER som i weight loser ! Den största tapparen. Underbart snitsigt (haha ed, inte sexigt hahhaHAHA).

What else.. Jo!
När jag skaffar katter ska jag ha en orange som ska heta Toulouse som kattunge, och sedan döpas om till Abraham D'Lacey Giuseppe Casey Thomas O'Malley. Sen ska jag också ha en svart kattunge som ska heta Berlioz. Sist och också minst ska jag ha en vit kattunge som ska heta Marie, och när den blir stor får den heta Duchess. Kanske skaffar en blodhund och en basset och döper de till Lafayette och Napoleon. Självklart toppas allt detta av en gyllene häst vid namn Frou-Frou.

http://stamp-search.com/images/fuj72-21-40-aristocats.jpg

Vad är en horunge?

Ja, när jag googlade på styckesindelning för att få lite high standard help till min novell så kom det här upp:

Undvik horungar

Horunge kallas ensamma rader från ett textstycke som antingen börjar sist på en sida eller avslutar ett stycke överst på en ny sida. Horungar är en av de klassiska misstagen som avslöjar en okunnig formgivare. Ofta kan en horunge där ett stycke börjar med endast en rad längst ned på sidan accepteras men aldrig den ensamma korta raden där stycket råkar sluta överst på sidan. För att bli av med horungar jan du antingen redigera texten så den blir längre eller kortare, manuellt korrigera avstavningar eller om du är varsam genom tillriktning spärra eller knipa stycket så du blir av med horungen. Samma gäller mycket korta utgångsrader i ett stycke där bara ett kort ord eller ett avstavat ord går över till sista raden i stycket.

Oh well. Man lär sig något nytt varje dag. Just didn't think it would be this.
Känn er inte stötta av rubriken eller faktumet att jag skrattar åt ordet. Jag har och kommer alltid ha en trist humor.
PUSS


EFTERLYSES: LÅT!

Okej, ni har säkert sett SJs reklam. Vet inte om den går längre... För det var väl ett par månader sen. Men jag hittar inte låten NÅGONSTANS. Inte på reklamlåtssidor, youtube, google - INGENSTANS.
Så nu vänder jag mig till er läsare.
Den går typ såhär (osäker på texten):
What's so special about today
Just those ordinary color grey

typ det är allt ajg vet... SKIT.

toy-box = bad bad bad

ja, lyssnade ju som ni märkte på nostalgimusik från nittiotalet..
Ehh man kan väl säga såhär:
MY EYES MY EYES!
eller kanske my ears, men a.
Vad är grejen med toy-box's låt tarzan&jane? Laddade upp den längst ner i förra inlägget. Asså, lyssna på texten.. "Tarzan is handsome, tarzan is strong, I am jane and I like to ride an elephant.. Tarzan take me for a swing"
Alltså, VAD ÄR GREJEN med sexistiska sånger som lyssnas på av BARN!? Jag lyssnade ju på den där låten när jag var typ sex år! Inte visste jag vad skiten betydde! Men varför lät mina föräldrar lyssna på den ?! Usch usch, hemska nostalgi.
Godnatt :*

härliga nostalgi

DR BOMBAY - SOS (tiger took my family)

DR BOMBAY - Calcutta (taxi, taxi, taxi)

AQUA - Dr Jones

TOY-BOX - Tarzan&Jane

Den sista hade jag på aaascool singel!! När man gnuggade på skivans ovansida så LUKTADE det JUNGEL!! :o
:D

Grejen med pojkband

Alltså en rätt patetisk grej är att jag .. helt enkelt älskar Westlife. Efter att jag och Julia skapat den här bloggen (som typ bygger på våra användarnamn på skolans intranät) så började vi snacka om att vi skulle hetat Felicia Stinånting och Lina Westberg, eller nått liknande. För det skulle blivit Westlife istället för Amjuhero. Men alltså grejen är att dom sjunger så himla lovely. Man blir så glad av att höra dem, texterna är liksom pefekta. Deras röster är så synkade med varandra och med musiken. Haha. Och jag älskar när jag och Julia går i trapporna i skolan och sjunger högt, för då blir våra kära små vänner så sjukt irriterade <3 De skäms för oss. Men sanningen är att jag vet att de är lite svaga för Westlife, varför skulle vi annars spela Fool Again på musiken? Ni måste bara erkänna det. Vi alla älskar Westlife. They are unbreeeeakable!


Sanningen om min julpolicy

Ja, någon kanske vet det. Eller ingen överhuvudtaget. Förhoppningsvis har iaf flera av er läsare en aning om vad jag utövar, såhär veckorna före jul. Jag kämpar.

Jag har, som en liten tradition (dock tror jag jag bara har hållit såhär hårt på den detta år, kanske förra också) att inte äta, dricka eller göra något som har koppling till julen före första advent. Förlåt, är medveten om att denna mening var superkrånglig, läs den ett par gånger.
Varför, tänker ni.
Jomen jag är sjukt anti att stressa på högtider och säsonger månader i förväg. På svensklektionen för 1,5 veckor sedan så skrev jag en krönika om att julpynt (som förresten har spårat ur totalt) finns i affärerna alldeles för tidigt. Okej detta var en dålig förklaring och anledning, men aa. Så äre jag tkr. Så jag äter inte t ex pepparkakor o dricker must före första advent! Fatta då hur jobbigt det är att lugna favoriter redan spelar wham med last christmas och pappa har köpt pepparkakor.... GAAHH !! En vecka kvar, en vecka kvar..

Ta det lugnt samhället, det är fortfarande sommar.
has nothing to do with it, men MY EYES MY EYES!!

Julia is back in town!

Härligt att vara tillbaka i sthlm. Skön  t  att se att amanda har tagit hand om bloggen så bra. Schysst att vi slog besöksrekord igår! ;)

Igår på tåget in till stan och uppsalatåget såg jag lucas som gick i nian förra året. Han gick fram och tillbaka i tåget fett många gånger och samtidigt svingade sig i alla stolpar och handtag. Dessutom mimade han något så kopiöst våldsamt. Hahaha, det såg ut som att han var med i en sjuttiotals musikal! Helt sjukt. Oh well.

En annan sak på tal om tåg..
Ni vet hur SLs säten alltid är smutsiga på olika sätt? Och ni vet hur mkt man hatar trotsiga skitungar? Well, imagine that together. På väg hem från uppsalatåget nu här för några timmar sen, så satt jag bredvid en 12åring och hennes mamma och mormor. Skitungen hade sina fötter på sätet framför, och hennes mamma och mormor försökte diskret skälla ut henne. De misslyckades. Men hur som helst, jag hatar barn som inte respekterar sina föräldrar och inte kan bete sig in public. Hmm, undrar vad som kan vara grunden i det - oh well, jag får helt enkelt läsa om det nästa höst ;D

På pressbyrån på centralen såg jag indiern från "ensam mamma söker". Andra gången jag har sett henne nu den här månaden typ haha. Idag var hon lika ensam. Ska bli intressant att se om hon egentligen väljer någon..

Så, i Uppsala!
Vi kollade ju på LOTR 3, och nu äre slut på våra filmkvällar.. :( Eller a, vi kanske börjar kolla några andra filmer, men yep.
När vi skulle dra hem vid halv ett splittrade vi upp oss på så sätt att alla förutom jag o issa sov hos ragnar :P haha, kanske lite ego men vaddå, vi måste ju få lite tillbaka. vi är typ alltid de som offrar oss.
Så imorse vid tjugo i tio drog vi till kyrkan en kvart för sent, och vi missade största delen av gudstjänsten. Lötenkyrkan är så himla chill, det är typ drop in hahah. Eller egentligen inte, men alla kommer och går typ när som helst. Trevligt kyrkfika från barnbordet (=gratis) och vi skämde ut amanda genom att dra igång allsång på "ja må du leva". Hurra för amanda 18 år!
Efter det vare dags för flumgruppen (en ungdomsgrupp för konfirmerade typ) och det var sjukt nice !! Lovelovelove<3
Flum första halvtimmen typ, sen snackade Ed en massa, och det var fett bra och Gaaahh <3333
Jättekul också att han är amerikan och knappt kan svenska, haha. Fy vad jag dog när han sa kanalbulle typ tio gånger, aldrig lär han sig :)

Nu pallar jag inte skriva mer, och ni pallar troligen inte läsa mer, så we both win.
Ska plugga lite nu typ eller nåt! Pusspuss

Den ultimata pluggdagen

Nästa vecka blir en väldigt tuff skolvecka. Eftersom att jag och Julia går i kunskapsskolan i spånga så har vi steg man redovisar. Det finns 35 steg i varje ämne som man ska uppnå innan grundskolan är slut. Det är rätt krångligt att förklara, så det får räcka.  Jag ska i alla fall redovisa fyra steg nästa vecka, ett i varje ämne. Dessutom börjar vi med en ny kurs i SO som denna gång handlar om de fem världsreligionerna. Och utöver det har jag två prov - ett i spanska och ett i rockhistoria. Härlig vecka ellerhur?

Världens finaste filmThe Notebook.
Filmen är verkligen värd att se, det lovar jag. Den har allt och lite till.


TwilightJag är jättesugen på att se den här filmen. Det är inte alls vad jag brukar gilla, å andra sidan har jag inte sett filmen, men man kan ju se vad det är för typ av film på trailern. Den verkar vara lite som Harry Potter och de som känner mig vet att jag är rädd för de filmerna. Hehe, jag är en liten fegis. Men Twilight verkar hur bra som helst. Många har recenserat filmen och skriver/säger att det är den bästa filmen någonsin. Dessutom är ju han som spelar en av huvudrollerna, Edward, väldigt snygg.

Look what you've done


Halt på gatorna

Thanks to Julia har vi massor med besökare nu. Great! Anyway, jag vet att det har varit lite dålig uppdatering från min sida det senaste dygnet. Jag har varit hemma hos Maggie som inte haft något internet. Jag måste bara skriva om en händelse som inträffade för några timmar sen. Som alla vet är det grymt mycket snö ute på gatorna, och under snön döljer det sig en massa is. När Maggie skulle följa mig till tunnelbanan så hade vi ganska bråttom och var tvugna att gå snabbt. Precis utanför hennes lägenhet är det en nedförsbacke som vi gick ned för. När vi gått ungefär hälften av den obranta backen så sa maggie "Åh det är så roligt med snö!" och sekunden senare låg hon på marken och skrattade. När hon äntligen resit sig upp så sa hon "Typiskt!" och halkade igen. Det var så himla roligt att se. Jag skrattade så att jag nästan började gråta. Efter att Maggie lämnat mig vid tunnelbanan så såg jag två personer till som halkade. Det var också väldigt roligt, för båda försökte vara väldigt diskreta då de gick ensama. Haha! Så om ni ska ut och gå idag, var försiktiga. Det är hur halt som helst.Så här såg det ut när maggie ramlade!

Man är inte bara krönikör, man är vän också,

och min vän cecilia är väldigt sjuk, så jag måste tillägna ett par rader i bästa bloggen till henne.
Cecilia, alla våra 40 besökare tänker på dig och hoppas att du blir frisk fortare än du tror.
We love you!

Se till att äta mkt klick.
Krya krya. Love

Civilt kurage/hjälpsamhet

Hej människor! Måste bara säga att jag är fett grateful för att det går så bra för min o amandas blogg - det är ni läsare som gör't! Fortsätt kommentera, you know karma will kommentera DIN blogg då. If you do it in a nice way you COULD get it nicer.

Tänkte på en sak..
 Nu när vintern är lite fin och så, så kan ju trottoarerna verka schyssta eftersom snön förtäcker de. Men dem är faktiskt minst lika hala och farliga nu när ett litet täcke skymmer de. Då tänkte jag såhär när jag såg en tant gå lååångsamt och försiktigt ner för min backe som man kan dö i av halka: Man kanske ska sätta upp typ lappar på ica om att "jag kan handla åt Dig, du äldre som inte vill halka!". Vara lite god människa liksom. Och tjäna typ 20 spänn per gång. Fast alldeles nu kom jag på att om de behöver hjälp med sådant får de anställa hemtjänsten.. De som inte har det kanske undviker hjälp och vill klara sig själva så länge som möjligt. Känner ju ett par åldringar som blir förolämpade om de får särbehandling. :p Hmm.. Fast steget mellan självständighet och julia-shoppar-på-vintern kanske inte är lika stort som självständighet och totalt handikappad och sängbunden.
Det tål att tänka på.

sweet love

Vintern är kanske inte så dålig

När jag skulle gå hem från linda för ungefär en kvart sen så slog det mig att vintern inte bara för med sig baksidor.
Utanför hennes dörr låg tre centimeter ulligullig glittersnö. Hela kungsängen låg i princip orörd, bortsett från ungefär 4 bilspår och tre människors fötter.
När snön äntligen fallit och vinden står helt stilla, infinner sig ett sådant lugn i natten. Det är tyst precis överallt; man fryser inte ett dugg eftersom halsduken är gosig och blåsten för en gångs skull inte piskar mig i ansiktet, och framförallt är det inget att vara orolig för. Jag är en sådan som knappt aldrig går ut ensam efter nio. Är mörkrädd och asorolig att jag ska bli rånad och annat otrevligt. Men på vintern är ju liksom ingen ute! Och det är faktiskt inte så mörkt - även om solen varit på antarktis/kina ända sedan klockan 6 svensk tid. Detta är tack vare den gnistrande snön. Det är sjukligt mysigt när de, annars förskräckliga, orange-gula gatulamporna lyser; och deras ljus reflekteras i tusen miljarder kristaller som upphöjer ljuskällan i fyra. Det enda som saknas nu i vyn utanför mitt fönster är en vit fjällkanin som letar föda i snön.

Med detta vill jag säga Godnatt, vi ses imorgon. Mitt vinterhat är officiellt över för denna säsong.

http://www.jagareforbundet.se/news/images/vit_hare_200358.jpg
 // Ms Jules

Thank God for Eva Funck

säkert ändå ingen som ser vad det står, men det är jag som berättar för cecilia varför läppar och händer blir torra och nariga på vintern. Vad skulle jag göra utan Evas vinter-/sommarplåster??? <333333333


Snart jul

Imorse skulle vi nior som ska gå luciatåg på lucia (eller dagen innan blir det nog) öva på sångerna vi ska sjunga. Det låter rent ut sagt förjävligt. Hälften sjunger inte ens, och ja. Bra låter det inte. I alla fall, jag har verkligen börjat längta till julen nu. Det är nog tack vare luciasångerna. Men tänk. Om en vecka är det första advent, och då är det bara drygt fyra veckor kvar till julafton. Längtar inte ni? Jo det måste alla göra. Julen innebär ju pepparkakor, lussebullar, julmust, glögg - you name it! Jag älskar julen och jullovet. Men något jag absolut inte älskar är kylan och mörkret som framförallt november och december innebär. Idag har/är det svinkallt ute. Och redan vid tre är det mörkt. Det är inte älskvärt.

Hahahaha

Fail!! Typ final i OS, och två diskas. Den enda kvar, HAN VINNER! :) Men palla ta det SÅ lugnt!  Och palla att jag typ skriver värsta texten till, ni är inte helt IQbefriade ju - jag vet ju att ni tänker se klippet!

:]

Kom på en sak till, och eftersom denna blogg finns till för att vara ett tidsfördriv för Dig så tänker jag klottra ner det till ert förfogande. Eh.. whatever that means..

Igår så höll jag o Amanda på att munbajsa om kombinationer av initialer.
Jag: Det skulle vara aasbra ifall jag hette typ Felicia Stiernborg och du typ Lisa Westerberg!!
Amanda: Eeh, vadårå?
Jag: Då kunde våran blogg heta Westlife!!! (WeStLiFe)
Hehehe..
Kan passa på att nämna en sak som jag och amanda är stolta över.
Vi. Älskar. Westlife. Och. Andra. Diverse. Boybands. Acceptera.


Gymnasieångest

Okej, i mitt första inlägg lovade jag mycket uppdatering men det har det ju inte vart mycket av. Men nu ser jag att julia har skrivit en hel bok i sitt förra inlägg, så nu får ni mycket att läsa.


I alla fall, idag när vi åkte hem med pendeln från skolan så satt det några i typ 18-årsåldern bakom oss. På deras ballonger och påsar och grejer så stod det namn på olika högskolor. De hade varit på nån mässa, typ som gymnasiemässan, fast på den mässan dom varit på fick man förmodligen reda på vad man kan göra efter gymnasiet. Men men. Det fick mig att liksom tänka till lite. Jag, som går i nian, vet ju inte ens vad jag vill gå för linje eller så på gymnasiet. Sen jag började kolla på skolor i september har jag varit säker på att jag ska gå på kungstensgymnasiet. Jag fastnade för skolan på direkten, det klickade. Skolan är liten, de erbjuder utlandspraktik och ligger i stan. Det passar mig. Men nu när det verkar som om hela världen kommer att söka dit, och dessutom har dom ganska hög median (270 poäng) så verkar det rätt hopplöst för mig som inte är så där överdrivet duktig i skolan. Så liksom, vad ska jag söka? Jag vet ju att jag absolut inte vill gå natur. Matte är inte min grej (även fast alla verkar tro det..) och jag är inte ett så stort fan av kemi, biologi osv. Så samhälle it is. Men jag vet inte om jag vill gå sam-sam eller sam-språk. Och jag vet absolut inte vilken skola jag vill gå på. Jag har kollat lite på värmdö, mikael elias teoretiska, stockholms fria och kungstens dåra. Men jag vet inte. Jag har ingen aning. Måste boka ett SYV-möte snart. Och nästa vecka ska jag hålla ett tal om just gymnasieval, lycka till säger jag bara.

Nu måste jag springa till iljansboda och hämta Gustav från fritids. Gosh det är kolsvart ute.
Puss så länge.


Planerat inlägg

(Fyy vad det är kallt ute.)
Vad roligt att det går så bra för bloggen, haha mkt mer besökare dag ett än vi någonsin kunnat tro.
För att vi ska kolla hög nivå på våra inlägg sitter vi och tänker igenom allt vi skriver här tre gånger ungefär. Vi vill ju gynna våra läsare och oss själva förstås, symbios works both way you know.
Kom på några grejer jag känner att jag ska skriva om.

Jag och Amanda skapade den här bloggen helt upprivna av ensamhet och självömkan, eftersom vi är jordens allra sista singlar. Så då tänkte jag tala ut nu om mitt liv som singel.
Jag blir aldrig kär. Jag är kär, enligt vetenskaplig statistik framtagen av mig själv, ungefär en gång vart femte år. Folk säger att jag har alldeles för höga krav på killar, men det har jag visst inte. Mina kriterier för boyfriend material är fullt rimliga och sunda. En endaste gång, för ett par månader sen, har jag träffat den här människan. Fråga inte ens hur det gick. Fast de som följt min egna blogg och känner mig in private vet. Men, poängen med det var att det inte är ömsesidigt när det klickar för mig. Det är sjukt synd!!
Så, vad beror min ensamhet egentligen på? Är jag SÅ ful och äcklig och oattraktiv? Eller är det så att jag helt enkelt inte utstrålar sex appeal eller girlfriend eller vad som helst?! Hmm..
Knappast bättre blir det när typ varenda kotte som omgiver mig har en käraste. Har alldeles för länge hört "det kommer, du är jättebra!", "The perfect man is out there, looking for you" eller "när man slutar leta dyker han upp". Med det drar jag slutsatsen att jag aldrig kommer hitta någon; eftersom jag ständigt i mitt undermedvetna förevigt kommer söka kärleken. Tror inte det är något man kan stänga av även om man försummar ytan.
Well well.

Sen har vi det här med bussarna som förbinder skolan med tåget.
När det är så kallt som det är nu (ca 5-10 minusgrader celsius) är en promenad på tio minuter inte ett alternativ på världskartan. Så, samma tanke delar de 300 eleverna som varje eftermiddag ska samma väg.
Fler och fler dräller in, och när det är proppfullt tränger sig ytterligare 100 snorungar in igenom dörrarna som uppgivet försöker stänga sig. Dessa situationer lyckas alltid utlösa mitt djupt inbäddade tourettes som jag märker av titt som tätt.

En sak till ska jag skriva.
Igår när jag skulle åka in till stan och träffa systeryster så lade jag verkligen märke till hur irriterande det är när folk pratar i mobilen på tåget. Inte för att de pratar oerhört högt eller så, men jag tycker de själva kan värna lite om sin integritet! Hörde en kille sitta och typ bråka med sin tjej i telen "Varför ska du alltid bestämma sådant?? Du lyssnar nästan aldrig på mig! Spelar inte mina åsikter någon roll??" sen lade han på i hennes öra. Hmm..
En annan pratade med sina barn, och ungefär tretusen gånger upprepade han orden "ketchup och mjölk", tror han skulle åka och handla och var tvungen att säga det till ALLA barnen en och en. En annan skulle senanmäla sig till en turnering. Alla dessa tre samtal var samtidigt och på en radie på ungefär 3 meter. People, please.

Allmänt glad över att det ännu inte är slask, utan snön faktiskt stannar. Men det har både sina plus och minus.
Well well, off i go.

Johnossi - From people's hearts

such great heightsEn av mina favoritlåtar förtillfället.
The postal service - Such great heights.

andra halvan av bloggen har ordet

Hej.

Julia fick äran att inviga bloggen efter allt hennes jobb med designen (hehe jag fixade profilbilden och vår vackra slogan). I alla fall, idag under lunchen så snackade vi om att följa trender. Nästan alla har nuförtiden bloggar tillsammans, pojkvänner och så vidare. Så ja, vi tänkte väll att vi också skulle hoppa på trenden. Eftersom att ingen av oss har pojkvän så blev det en väldigt vacker blogg. Haha. Namnet Amhejuro kom Julia helt plötsligt på. Am ju hero. I'm your hero. Amhe = mitt användarnamn på skolan. Juro = Julias användarnamn. Tillsammans blir det amjuhero. Så helt impulsivt endade det upp med en blogg. Kul va? Nu får ni njuta av våra underbara inlägg. Eftersom att vi är två personer betyder det dubbelt så mycket uppdatering, så ni får räkna med många dagliga uppdateringar.

Puss på er alla.


cutest thing ever

Var bara TVUNGEN att lägga upp den här.
Cat fans: ni kommer få små kinesögon och flasha tänderna !

en blogg - tusen möjligheter

Hej fina läsare,
tänkte inviga bloggen med världens första bästa inlägg.
Vårat syfte med denna blogg är att skriva av oss utan att tröttna på bloggen. Jag menar, alla har vi väl haft en, två eller tio bloggar någon gång, och alla har slutat i kaos/tröttnad. Därför är det bra att vara två! Denna bloggen kommer alltså leva förevigt och maintainas av mig och amanda. Vi kommer ha bitska krönikor, tips, musik och mys.. Everything you love.
Bara för sakens skull kan jag nämna något som stör mig just nu. Gymnasievalet. That's really bothering me, men förhoppningsvis blir det bättre snart..

Detta blev ett kort litet inlägg, men det är för att jag ska packa min väska och dra in till svampen där jag ska möta syster josse (fett myys ska sova hos henne inatt) och äta pizza.
Again, very welcome.

(kategorin avslöjar vem som skriver varje inlägg!)

Amjuhero

Amjuhero är ett projekt mellan Amanda H och Julia R.
Vi kommer blogga om våran bittra vardag, upplevelser och vänner.
Uppdateras varje dag, men vi håller en schysst standard.
"Svart blir värsta deperimerat, SÅ deperimerade är vi inte.."

I'm your hero.

RSS 2.0